20. září 2011

Krbová stěna - dokončení

Jak jsem již popisoval, prakticky celý léto jsme mimo jiné dodělávali asi největší šperk našeho domu, kterým je krbová stěna v obývacím pokoji. Pověstnou perlou bylo osazení krbové vložky.
Jedná se o dánský várobek designérské firmy Hwam, automatická věstavěná krbová vložka Hwam I 30/55 s výkonem 7 kW (4 - 10).



Vložka je osazená dvířky s vertikálním posunem a čelním zasklením bez rámečku, trojitým přívodem vzduchu - primární vzduch pro hoření polen, sekundární pro spalování dřevoplynu a oplach čelního skla proudem vzduchu pro automatické čistění zasklení dvířek. Plynulou regulaci obstarává automatický bi-metalický regulátor osazený na zadní straně tělesa, manuální regulaci výkonu ruční ovladač spřažený se zmíněným automatem.



Celkem přímeným důsledkem automatický regulace je zatápění zcela opačně, než je člověk zvyklej. Na dno se dá několik větších polen, na ně menší, navrch třísky a kousek papíru nebo podpalovače, škrtne se a během pár minut všechno prohoří, nic se nebortí, nepadá, nekouří... (video na jutubu)



Velmi rychle jsme zjistili, že je to nejlepčí ( a asi i nejdražší ) televize, kterou sme si mohli koupit.


Pohled dovnitř s lahví vína je ale neskutečnej....
(takže vemte lahev a přijeďte se přesvědčit ;-)

Žádné komentáře:

Okomentovat