18. dubna 2011

krbová stěna

když máme komín, musíme taky osadit krb. krb bude osazenej ve stěně, která bude obložená břidlicí. Stěna stojí na samostatným základu, na kterým je položený pěnosklo. HiFi materiál, kterej slouží hlavně jako tepelnej izolant k přerušení tepelnýho mostu. Je to taková lepší pemza.
Řez krbovou stěnou.


Ivouš pokládá pěnosklo


"Pak příjde partička bulharů s kobinačkama a letlampou a....."


stavba krbový zdi. na žádný fotce nejsem proto, že bych nestavěl, ale proto, že sem fotil. ale je fakt, že bez tchána bych tam lepil cihly eště neska a takhle by to určitě nevypadalo.


Výsledek eště není kompletní, ale stojí za to. Otvor příjde osadít vložkou HWAM I30/55, stěna obložit břidlicí. Pak zaběhnout na pojišťovnu a můžeme topit.

osazení komínu

vzhledem k tomu, že nechceme topit jenom elektrikou, museli sme osadit i komín. To zase přijela partička kominíků vod Bedřicha Třísky, co má bráchu kominíka Třísku v Kostelci a krom toho, že byla děsná prdel byl za 3 hodiny taky komín.


Komin od firmy Roca Teplice. není teplej, ale lakovanej. nechtěl jsem nerezový čůro přes celej barák, tak sme ho nechali stříknout RAL Anthracit Grey matt. vypadá to hodně dobře. Není vidět a ztrácí se v okolní šedi. A až zešedne fasáda, nebude vidět vůbec.


Průchod obvodovou stěnou domu a kominík č. 1. Dobrej týpek.


Ještě jednou díra do zdi a týpek č. 2. Taky dobrej týpek.


Dodělanej průchod stěnou. snad nevyhoříme.


To stejný s dodělanou parozábranou.


Týpek číslo 1 instaluje první díl, co vypadá jako skříň na urnu. Naštěstí nejsou ty vymetací dvířka prosklený.


Instalace třetího dílu...;-)


Kominíckej týmworkink...


finito. je pěknej, šedivej.

finishujem v interiéru...

Docela dlouho jsme nepublikovali, takže pár obrázků z konce zimy. Od začátku prosince u nás řádila partička gentlemanů se sponkovačkama a sádrou. Čekal jsem, že to, co jsem chtěl udělat, bude trvat maximálně 6 neděl. Nakonec se zdrželi 4 měsíce.


Koncem listopadu jsem dokončovali fasádu a uvnitř se postupně pochystávalo na sádrokartony. Krom koordinace včech sítí to obnášelo hlavně vyrovnat všechny stěny a příčky tak, aby nebyl barák nakonec vlnitej jak střešní plech.

Chodba domu je dlouhá skoro 15 metrů, nerovnosti příček byly v řádu centimerů. Po srovnání a záklopu je stěna rovná, jak když střelí.


Chodba po zaklopení. Z prostoru, kterej je ve většině domů mrtvým prostorem, se nám podařilo udělat vyjímečný místo. Bude to hřiště, herna, zahrada i dráha pro koloběžky.


Zárubně dveří se dotýkaj nebe. u nás už ve čtyřech metrech.


...a zase ten světlík