20. května 2009

Čáry 09

Po nutném jarním úklidu jsme svolali na poslední dubnový víkend sešlost se záminkou pečení selete a všeho, co k tomu patří. Pravou záminkou sice bylo vyčistění lesa, přes který se prohnala vichřice a po vytěžení bývalým majitelem zůstal v dost zanedbaném stavu, nicméně tahle část pravdy měla být do poslední chvíle tajná.
Mezi první úspěchy, kterých bylo během tohoto víkendu nezpočet, bylo vztyčení první "černé" stavby. V současné době lépe mluvit o stavbě hnědé. Budka se vyznačuje svojí polohou v klidné části pozemku umožňující během všech procesů ponechat otevřené vstupní dveře a kochat se bezkonkurenčním výhledem do široké krajiny. Krom estetických dojmů to přináší i celou řadu výhod funkčních.



Dalším přestupkem proti stavebnímu zákonu byl počátek demolice spáleniště, oprava příjezdové cesty, příprava parkovacích stání a další drobné práce. Demolice usedlosti začala ze severní strany, tedy z místa, kde se nacházeli chlívy a ustájení pro koně. Tato část domu je vyzděna z opracovaného kamene (slepenec, pískovec), který jsme se rozhodli ponechat pro naše další projekty. Bohužel to byl pravděpodobně první důvod, proč nás už většina kamarádů nikdy nenavštíví ;-)

Rozbourané zdivo bylo třeba přebírat a použitelné kameny, kterých byla většina, rovnat dle instrukcí Ivy ke stodole.










Ivy měla zásadní funkci.Řídit, hlídat a jít příkladem.






Nakonec jsme vyrovnali slušnou hromadu kamení a nemenší část na nás ještě čeká.


Středobodem tohoto víkendu byl nicméně Jarda Petružalka. Jeho výkon byl excelentní.
Další fotky od Honzána kliknutím ZDE.
Díky všem.

1 komentář:

  1. super blog - a super kadibudka. uz se tesim, az si na ni posedim...

    OdpovědětVymazat